Reorientare spre contabilitate

Eduard asked 7 luni ago

Buna seara,

Eu am terminat acum 9 ani liceul de contabilitate, am avut doar note de 9 si de 10 dar prin anii aia nu stiam de unde se incepe o astfel de meserie si asa ca am terminat informatica la politehnica fara sa reusesc ceva relevant in ultimii 5 ani, pur si simplu rar pot sa trec de interviurile initiale(poveste lunga).

Eu in clasa a 12-a si a 11-a am facut contabilitate primara, cel putin asa cred. Primeam exercitii cu o oarecare SC, primeam dirverse chitante si hartii legate de problema respectiva si trebuiau inregistrate intr-un tabel cu numarul corespunzator din planul de conturi, trebuia sa ne dam singuri seama din problema ce e activ ce e pasiv si la final de semestru sa dea bilantul egal sau pozitiv.

M-am gandit la o reorientare spre contabilitate deoarece am in caracter organizarea, atentia, rabdarea si mereu am fost laudat pentru scrisul organizat si structurat si cum imi pastram hartiile primite de la profesoara. Si nu cred ca e mare lucru sa invat vreun software contabil sau excel sau alte abilitati pe PC.

Ma gandesc ca eu la 28 ani, sa fac un curs de contabilitate de vreo 3 luni ca macar sa am ceva cunostiinte recente si relevante in CV, sa aplic pe contabilitate primara, Cine e contabil de aici ar angaja un junior cu background-ul meu?
Problema urmatoare pe care nu o inteleg sunt cursurile astea platite. Sunt chiar asa de serioase? Ce intrebari ar trebui sa pun cand ma pun la puricat de cursuri? O facultate are pana la urma 3 ani, ce invat eu in 3 luni sa fiu luat in serios la un interviu?

Multumesc,
Eduard

Imparte cu prietenii: