O firma platitoare de impozit pe profit poate inregistra in contabilitate cheltuieli cu combustibilul, reparatii auto?

Intrebari si raspunsuri, Forum contabilitateCategorie: Contabilitate financiaraO firma platitoare de impozit pe profit poate inregistra in contabilitate cheltuieli cu combustibilul, reparatii auto?
AATT asked 3 ani ago

Hei,o firma platitoare de impozit pe profit poate inregistra in contabilitate cheltuieli cu combustibilul ,reparatii auto , in baza ctr de comodat facut cu o persoana fizica?

Imparte cu prietenii:
Tatiana Tzuka replied 3 ani ago

l) 50% din cheltuielile aferente vehiculelor rutiere motorizate care nu sunt utilizate exclusiv în scopul activității economice, cu o masă totală maximă autorizată care să nu depășească 3.500 kg și care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând și scaunul șoferului, aflate în proprietatea sau în folosința contribuabilului.- via cod fiscal deci am dreptul sa deduc 50% din cheltuieli ( benzina, reparatii ) daca nu fac dovada ca sunt utilizate exclusiv in scopul activitatii economice desfasurate . Sunt integral deductibile daca sunt utilizate exclusiv pentru societate . Cum fac dovada ca utilizez eclusiv pentru societate? cu ordin de deplasare, foaie de parcurs, calcul consum in cazul combustibilului .Cod fiscal prevede situatia in care deduc 100% ” Aceste cheltuieli sunt integral deductibile pentru situațiile în care vehiculele respective se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:

1. vehiculele utilizate exclusiv pentru servicii de urgență, servicii de pază și protecție și servicii de curierat;

2. vehiculele utilizate de agenții de vânzări și de achiziții;

3. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru serviciile de taximetrie;

4. vehiculele utilizate pentru prestarea de servicii cu plată, inclusiv pentru închirierea către alte persoane sau pentru instruire de către școlile de șoferi;

5. vehiculele utilizate ca mărfuri în scop comercial.” deci am o masina in proprietatea sau in folosinta societatii voi emite decizie cu privire la ce este folosita masina, voi avea documente justificative cu privire la calcul consum si reparatiile necesare